אופן הכנה:
למרוח את הדג (דג לבן או סלמון) בחמאה, או לשפוך עליו שמן זית ומלח.
להכניס את הדג לתנור ל- 15-20 דקות לערך על 180 מעלות.
במקביל, לשים במחבת 2 כפות חמאה, חצי כוס ציר ירקות או מים, מלח פלפל תימין אורגנו שום לפי הטעם, להוסיף ירקות חתוכים (תרד, ברוקולי, אספרגוס, ארטישוק ירושלמי- שאותו יש לבשל לפני, כרוב, בצל ועוד ) על אש נמוכה עד שזה נהיה רוטב אחיד (ניתן להוסיף מעט חמאה וציר ירקות לפי הצורך).
כשהדג מוכן להניח על צלחת, ולשפוך את הרוטב עליו ולסדר את הירקות מסביב.
לסחוט לימון ושיהיה בתאבון!!!
המתכון הזה מחברנו הטובים המסעדנים יוסף ודוד