משלוח חינם בקניה מעל 350 ₪

מתכון לדגים חריפים

מצרכים

  1. לדגים

    2 דגי מוסר או בורי, פרושים ל2-3 חתיכות עם העצמות (אפשר גם בלי)

    ½ לימון סחוט למיץ

    קורט מלח לפי הטעם

    ——————————————-

    לרוטב

    ¼ כוס שמן רגיל

    6-8 שיני שום קלופות

    1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

    4 עגבניות בשלות

    1-2 גזרים חתוכים לפרוסות – לא חייב

    2 פלפל חריף אדום/ירוק או (1-2 כפות פלפל שאטה גרוס)

    1 צרור כוסברה קצוץ גס

    2 כפות פפריקה מתוקה

    ½ כפית כורכום

    ½ כפית פפריקה חריפה

    1 כוס מים

    מלח לפי הטעם

    ———————————————–

    לסגירת הסיר:

    3 כפות שמן רגיל/זית מעורבבות עם כפית גדושה של פפריקה מתוקה/חריפה כרצונכם.

הוראות הכנה

  1. שמים את הדגים בקערה, מוסיפים את מי. הלימון וזורים מעל מלח.
  1. מערבבים היטב, מכסזים בניילון נצמד ומשרים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הפפריקה המתוקה, כורכום והפפריקה החריפה. נותנים לתבלינים לפתוח את השמן.
  1. מוסיפים את רצועות הפלפל והגזר ומטגנים 2-3 דקות, עד שמתחילים להתרכך.
  1. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
  1. מוסיפים את שיני השום ומנמיכים את האש. מוסיפים את הכוסברה.
  1. מוסיפים כוס מים ואת הפלפל החריף ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור בערך 15 דקות עד שהכל מתרכך.
  1. טועמים, מוסיפים מלח ופלפל ומתקנים את הטעם. מוסיפים לסיר את הדגים, יוצקים מעל את השמן המעורבב עם הפפריקה.
  1. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה בערך 10 דקות או עד שהדגים מוכנים.

טיפים וסודות מזרחיים אמיתיים:

*השמן הוא המרכיב השולט ברוטב ולכן הוא חייב להיות שמן טוב.

* אפשר להכין כמו חריימה עם מינימום של ירקות או כמו דג מרוקאי עם שפע ירקות. אפשר עם בורי ואפשר עם מוסר ים או כל דג אחר שאתם אוהביפ, העיקר שיהיו דגים טריים ולא כאלה שלא ראוי לנו לאכול.

*מתבלים אותו היטב, מבשלים וטועמים (חשוב ביותר!) לפני שמוסיפים את הדגים, קרוב ככל הניתן להגשה. העניין כמובן תקף לדגיים טריים. אם מדובר בדגים שהוצאו מהקפאה, ניתן להוסיף אותם לרוטב כמה דקות קודם לכן. בדגים טריים וטובים זה נחמד שיש הפרדה בין טעמו של הדג לטעם הרוטב – מעין ניגודיות כזו שאינה הכרחית במידה ומדובר בדג קפוא שהופשר.

לסיכום, על מנת לקבל את התוצאה הטובה ביותר יש להשתמש בדגים טריים הטעם משפיע המון על הרוטב.

WhatsApp
ברוכים הבאים לדגי רופין רוממה
יש לכם שאלות ?
מוזמנים לשלוח לנו הודעה